-
Mistä kaikki alkoi?
ETIM kehitettiin alun perin Hollannin sähkötekniselle sektorille, mutta se laajeni vähitellen eri teollisuudenaloille ja eri maihin ympäri maailmaa. Tänä päivänä jatkuvasti laajeneva ETIM-luokittelumalli on saatavilla seitsemällätoista kielellä, ja sitä tukee yli kaksikymmentä jäsenjärjestöä, jotka edustavat kahtakymmentäyhtä maata.
-
Mitkä kaikki toimialat ETIM kattaa?
Sähköteknisten tuotteiden lisäksi ETIM kattaa myös LVI- ja putkistotuotteiden, rakennusmateriaalien ja laivanrakennussektorin tuotteiden luokittelun, mukaan lukien työkalut. Lisäksi uskomme, että tulevina vuosina ETIM laajenee edelleen uusille sektoreille ja malliin kehitetään uusia tuoteryhmiä.
-
ETIM-jäsenet
ETIM International perustettiin yhdistämään paikallisia ETIM-organisaatioita maailmanlaajuisesti. Paikalliset ETIM-organisaatiot edustavat kansallisten sektoreiden ja sidosryhmien yhteisiä etuja ja ovat lisäksi vastuussa luokittelumallin kääntämisestä, ETIM-mallin edistämisestä, muutospyyntöjen valmistelusta ja muista ETIM-sääntöjen ja -ohjeiden määrittelemistä toiminnoista. Kansallisten jäsenten lisäksi ETIM Internationalissa on myös teollisuusjäseniä. Lisää tietoa jäsenyydestä löydät ETIM Internationalin sivuilta.
-
Yleiskokous ja hallitus
ETIM International on voittoa tavoittelematon yhdistys, jossa eri kansalliset ETIM-organisaatiot ovat yhdistyneet. ETIM International koostuu seuraavista virallisista elimistä: yleiskokous, hallitus ja tekninen komitea. Yleiskokous (GA) on järjestön korkein virallinen elin ja sillä on täydet valtuudet edistää järjestön tavoitteita ja vahvistaa ETIM Internationalin visio ja strategia. Jokaisella maalla on yksi ääni yleiskokouksessa, ja viralliset päätökset tehdään enemmistöllä. Yleiskokous ei ainoastaan valitse ETIM Internationalin hallitusta – elintä, joka on vastuussa GA:n päätösten toteuttamisesta – vaan sillä on myös valtuudet perustaa erityisiä työryhmiä.
ETIMin hallituksen kokoonpano löytyy ETIM Internationalin sivuilta.
-
Tekninen komitea
ETIM:n tekninen komitea (TC) on keskeinen elin kaikissa päätöksissä, jotka liittyvät ETIM:n standardointiprosessiin, valvoen ETIM-mallin kaikkia teknisiä yksityiskohtia kokonaisuudessaan. TC hallinnoi kaikkia ehdotettuja muutospyyntöjä luokittelunhallintatyökalun (CMT) avulla. Jokaisella maajäsenellä ja jokaisella teollisuusjäsenellä on oikeus asettaa yksi edustaja TC:hen. Tilanteesta ja aiheesta riippuen TC hoitaa kaiken teknisen koordinoinnin ja (tulevat) yhteistyöt muiden luokittelualoitteiden kanssa hallituksen ja/tai yleiskokouksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Jokaiselle mahdolliselle tulevalle uudelle sektorille perustetaan oma TC-alakomitea keskustelemaan sektorikohtaisista teknisistä yksityiskohdista ja muutospyynnöistä.